Verpakkingen

Veilig en duurzaam

Verpakkingen

Het verpakken van maaltijden is essentieel voor een veilig product. Een goede verpakking zorgt ervoor dat de smaak en kwaliteit van de maaltijden optimaal blijven gedurende de houdbaarheid.

We verpakken onze maaltijden altijd zo efficiënt mogelijk, zodat er zo min mogelijk materiaal nodig is.

 

Schalen en etiketten

Schalen en etiketten

Onze maaltijden worden verpakt in volledig recyclebare kunststof schalen van CPET materiaal. Dit materiaal is bestand tegen temperaturen van -40°C tot +220°C, wat het voor zowel koelverse- als diepvriesmaaltijden geschikt maakt.

Op de verpakking wordt een etiket aangebracht waar we naast de wettelijk verplichte informatie ook standaard de naam van een locatie, afdeling of persoon op vermelden. Dit zorgt ervoor dat de interne logistiek binnen uw organisatie optimaal verloopt. Zo komen de maaltijden altijd op de juiste plek terecht.

Ten slotte transporteren we de maaltijden via herbruikbare kratten naar uw locatie.

Houdbaarheid

Houdbaarheid

De houdbaarheid van onze koelverse maaltijden wordt door meerdere factoren bepaald. Aangezien wij geen kunstmatige stoffen toevoegen voor de houdbaarheid is het belangrijk dat wij de maaltijden zo snel mogelijk terugkoelen. Vervolgens worden de maaltijden, nadat deze zijn ingeschept, voorzien van een sealfolie.

Tijdens het sealen wordt de zuurstof uit de verpakking gehaald en deze ruimte wordt opgevuld met  een mix van koolzuur en stikstof. Volledig onschuldige gassen die van nature in de lucht voorkomen en die we op ieder moment van de dag inademen. Hierdoor zijn onze verpakkingen zuurstofarm en wordt de houdbaarheid met meerdere dagen verlengd.

Onze diepvriesmaaltijden worden in een shockvriezer snel naar -21°C ingevroren. Hierdoor zijn deze maaltijden meerdere maanden houdbaar.