Dieetmaaltijden

Van vegetarisch tot glutenvrij eten

Dieetmaaltijden

Wij houden rekening met al de dieetwensen van onze klanten. De dieetwensen van ieder persoon kunt u aan ons doorgeven. Wij kunnen in principe met alle soorten diëten en consistenties rekening houden. Van gemalen tot vloeibaar en van glutenvrij tot koolhydraatarm. Hieronder vindt u een overzicht van enkele diëten die bij ons regelmatig voorkomen. Wanneer u een specifiek dieet wenst, en deze niet standaard beschikbaar is, kan deze in overleg met onze diëtist worden samengesteld.

Voeding bij slikproblematiek

Voeding bij slikproblematiek

Wanneer er sprake is van slikproblematiek kan een maaltijd met een aangepaste consistentie een noodzakelijke keuze zijn. Hierbij werken wij volgens de IDDSI standaard.

Deze internationale standaard zorgt ervoor dat er eenduidige normen worden gesteld aan de consistenties en de daarbij horende normen. De schaal loopt van nummer 0, wat gelijk staat aan dun vloeibaar zoals water, tot aan nummer 7 wat normale alledaagse voeding is. Wij bieden onze dieetmaaltijden aan zodat deze voldoen aan IDDSI 3 (voorheen vloeibaar), IDDSI 4 (voorheen gemalen) of IDDSI 5.

Glutenvrij eten

Glutenvrij eten

Glutenvrij eten kan nodig zijn wanneer u coeliakie of glutensensitiviteit heeft en dus overgevoelig bent voor het eiwit gluten. Bij de bereiding van onze maaltijden kunnen wij rekening houden met dit dieet.

Wij vermijden bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde tarweproducten waarin gluten verwerkt zijn zoals pasta. Een ander voorbeeld is het vermijden van bindmiddel in sauzen en paneermeel dat van glutenbevattende producten is gemaakt.

Zoutarm eten

Zoutarm eten

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het voor sommige mensen beter is om een zoutarm dieet te volgen. Voorbeelden zijn: mensen met een hoge bloeddruk, hartfalen of verminderde nierfunctie.

Wanneer u aangeeft dat er mensen zijn die zoutarm moeten eten dan kunnen wij dit inregelen in ons systeem. De maaltijd is dan hetzelfde als die van het reguliere dieet, maar dan met minder zout.

Lactosevrij eten

Lactosevrij eten

Sommige mensen hebben moeite met het verteren van lactose. Het kan dan ook raadzaam zijn om te kiezen voor lactosevrije maaltijden.

Wanneer u dit aangeeft houden onze dieetkoks er bij het bereiden van de maaltijd rekening mee. Er wordt aan de hand van specifieke recepten een aparte maaltijd bereid. Wij zorgen dat de maaltijd vrij is van lactose en dat er een gevarieerd menu aangeboden wordt. Waar mogelijk zorgen wij ervoor dat de maaltijd hetzelfde is als de maaltijd van het reguliere menu.

Vegetarisch eten

Vegetarisch eten

De consumptie van vlees wordt steeds minder vanzelfsprekend en de duurzame en smakelijke alternatieven voor eiwitcomponenten heeft de laatste tijd een grote vlucht genomen. Wij bieden al onze klanten standaard verschillende menu’s aan met daarin altijd een vegetarische optie. Voorbeelden zijn:

• Vegetarische gyrosschotel met tomatenrijst
• Vegetarische balletjes met satésaus en bami
• Falafel-quinoaburger met vega jus en broccoli-knolselderijstamppot
• Vegetarische braadworst met kerriesaus, aardappels en bloemkool