Over ons

Familiebedrijf, maatwerk, poldervers

Wie we zijn

Wie we zijn

Al sinds 2001 bereiden wij volledig in eigen beheer kant en klare maaltijden voor zorgorganisaties, kinderdagverblijven en bedrijfskantines. We kopen rauwe groenten, aardappelen en vlees in, in de Flevopolder en maken daar de lekkerste gerechten van. Vervolgens verpakken we dit zonder zuurstof en leveren we dit tot in uw koelkast.

Onze grote kracht is het bereiden van koelverse maaltijden op maat, dus helemaal afgestemd op uw wensen. Ook maken wij diepvriesmaaltijden die wij tot in de vriezer bezorgen.

Meer over onze kant en klare maaltijden

Onze geschiedenis

2001


 

Een maaltijdservice werd geboren

In de zomer van 2001 werd de knoop doorgehakt. Henk en Hanny van de Steeg gingen maaltijden koken voor mensen die dat zelf niet meer konden. In het Veluwse dorp Uddel werd een ruimte achter een slagerij omgebouwd tot keuken inclusief verpakkingsruimte en koelcellen. Een maaltijdservice met kant en klare maaltijden werd geboren. Grappig weetje: het bedrijf heette toen Stegio Food. Eén keer raden waar die naam vandaan kwam. Hierna veranderde de naam al snel in “Royal Maaltijden” een stap dichterbij onze huidige naam.

Een maaltijdservice werd geboren.

2008


 

De metamorfose

We bleven groeien. Inmiddels hadden we een groot klantenbestand opgebouwd in de zorgsector en bedrijfskantines. Op zoek naar meer ruimte verhuisden we naar Lelystad. Daar bouwden we een nieuw pand, midden in de Flevopolder, vlakbij lokale akkerbouwers waar we tot op de dag van vandaag prachtige producten van afnemen. De metamorfose was niet compleet zonder nieuwe naam. De keuze viel op Royal Foods, want bij prinsheerlijke maaltijden hoort een koninklijke naam.

De metamorfose

2012


 

Nieuw Productiesysteem

Ons productieproces gaat op de schop. We ontwikkelen Royal Plus: een bestelsysteem waarmee onze kant en klare maaltijden volledig aangepast worden op de voorkeuren van de cliënt. Hiervoor zijn echter wel vergaande veranderingen in de productie nodig. Met behulp van eigen ontwikkelde software zorgen we voor unieke mogelijkheden tot maatwerk. Ook ontwikkelden we nieuwe maaltijden om een derde doelgroep te bedienen: kinderdagverblijven en BSO’s.

Nieuw Productiesysteem

2016


 

Zo vader, zo zoon

De tweede generatie stapt in het bedrijf in de persoon van Erik van de Steeg. Een mooie combinatie van de ervaring van senior en de frisse blik van junior. De focus op goede maaltijden blijft onveranderd.

Zo vader, zo zoon

2019


 

2.000.000 maaltijden

Steeds meer zorgorganisaties en kinderdagverblijven weten ons te vinden. In 2019 bereikten we ons record: we kookten 2.000.000 maaltijden in een jaar! We zijn dankbaar dat we mogen bijdragen aan de gezondheid van steeds meer cliënten, kinderen en zorgmedewerkers.

2.000.000 maaltijden

2021


 

Erik & Brenda nemen het stokje over

Na beiden al jaren verantwoordelijk te zijn geweest binnen de organisatie zijn per 01-01-2021 de resterende aandelen in het bedrijf overgenomen van Henk en Hanny. Vanaf heden staan Erik van de Steeg en Brenda Pul voor u klaar!

Erik & Brenda nemen het stokje over
Visie

Visie

Wij willen bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van mensen in heel Nederland. Iedereen verdient goede zorg, voldoende aandacht én een gezonde maaltijd. Ons streven is dat alle zorgverleners, pedagogen of cateringmedewerkers zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Wij helpen u om uw werkdruk te verlagen door slimme bestelsystemen en bieden een hoge mate van maatwerk.

Maar wij kijken verder. Met ons bestelsysteem beperken wij voedselverspilling tot een minimum. Onze producten nemen wij af bij lokale leveranciers. Hierdoor blijft CO2 uitstoot beperkt. Zo dragen wij niet alleen bij aan betere voeding, maar ook aan een betere wereld.

Missie

Missie

Wij houden van een lekkere en gezonde maaltijd. En dat gunnen wij u ook; gevarieerde kant en klare maaltijden vol smaak. De maaltijd is een belangrijk moment van de dag, daarom koken wij gevarieerde maaltijden die bereid zijn met verse ingrediënten. Bovendien zijn ze volledig aangepast op individuele voorkeuren.

Maar het bereiden van een gezonde maaltijd kost tijd. Dit is waarom wij kant en klare maaltijden leveren zonder dat u deze hoeft te bestellen. Uw gasten of cliënten eten smakelijk en gezond, u heeft tijd voor uw kerntaken.