Opwarmadvies koelverse maaltijden
U kunt onze koelverse maaltijden op verschillende manieren opwarmen.
Het is verstandig om de kerntemperatuur na het verwarmen te meten om zodoende de juiste verwarmingsduur voor uw apparatuur vast te stellen.
Dit doet u door de kerntemperatuur te meten aan het einde van de geadviseerde instructies. De gewenste temperatuur ligt tussen de 75°C en 85°C. Indien het in uw geval afwijkt adviseren wij om de tijd te verkorten of te verlengen. Pas het vermogen of de temperatuur nooit aan!
Heteluchtoven:
- Plaats de maaltijden direct uit de koelkast in de oven.
- Prik enkele gaatjes in de folie. 3 gaatjes is ruim voldoende.
- Wanneer er gebakken aardappelen of gepaneerde producten in de verpakking zitten, dient u de folie boven deze producten te verwijderen. Let op: verwijder alleen de folie boven deze producten.
- De kant van de maaltijd waar groenten, aardappelen of stamppot zit, plaats u richting de ventilator (achterkant) van de oven.
- Stel de oven in op 130°C.
- Stel de tijdsknop in op 30 minuten.
- Wanneer de dertig minuten voorbij zijn, dient u de temperatuur van de maaltijden te controleren. Deze dient 75°C te zijn. Indien de temperatuur lager is, kunt u de maaltijden nog enkele minuten langer verwarmen op 130°C.
- Wanneer de maaltijden de juiste temperatuur hebben, verwijdert u de folie.
- Serveer de maaltijden op een bord.
- Eventueel kruiden naar smaak toevoegen.
Magnetron:
- Plaats de maaltijden direct uit de koelkast in de magnetron.
- Prik enkele gaatjes in de folie. 3 gaatjes is ruim voldoende.
- Stel de magnetron in op 800 Watt.
- Stel de tijd in op 4 a 5 minuten.
- Controleer de temperatuur van de maaltijden. Deze dient 75°C te zijn. Indien deze lager is, kunt u de maaltijden nog één tot enkele minuten langer verwarmen.
- Wanneer de maaltijden de juiste temperatuur hebben, verwijdert u de folie.
- Serveer de maaltijden op een bord.
- Eventueel kruiden naar smaak toevoegen.
Door en door verhitten tot 75°C kerntemperatuur. Let op! Nuttig dit product nooit zonder te verhitten volgens de bereidingswijze.