Kennisbank

Hoe lang kan ik koelverse maaltijden bewaren?

Hoe lang kan ik koelverse maaltijden bewaren?

Houdbaarheid
Op al onze koelverse kant en klaar maaltijden vindt u een etiket met daarop informatie over de houdbaarheid. Wij vermelden op dit etiket altijd een THT-datum. THT staat voor ten minste houdbaar tot. Voor alle koelverse maaltijden geldt dat deze minimaal
een week houdbaar zijn.

Onze kant en klaar koelversmaaltijden worden direct na bereiding teruggekoeld. Op deze manier kunt u ze relatief lang in de koeling bewaren. Omdat wij de maaltijden direct terugkoelen, blijft de kwaliteit van de maaltijden behouden. Lees meer over onze manier van verpakken.

Eten in koelkast bewaren
Op het moment dat u klant wordt bij ons adviseren wij ook welke koelkast het meest geschikt is. Wij kunnen deze ook leveren. Deze apparatuur kunt u bij ons kopen.

Verder spreken wij een of meerdere levermomenten per week met u af. Wanneer onze chauffeur de kant en klaar koelversmaaltijden komt leveren plaatst hij deze indien gewenst direct in de koeling. Zorg ervoor dat uw koelkast ingesteld staat tussen de 2°C en 4°C. Controleer ook regelmatig met een thermometer of uw koelkast nog voldoende koelt. 

Kan ik kliekjes van de koelverse maaltijd bewaren?
Wij leveren altijd maatwerk en doen er alles aan om de portiegrootte van de koelverse maaltijd precies af te stemmen op de behoefte van de cliënt. Toch kan er een dag tussen zitten dat uw cliënt minder eetlust heeft en u restjes overhoudt. 

Omdat u werkt met een kwetsbare doelgroep adviseren wij u om de kliekjes niet opnieuw op te warmen. Ook mogen open of opgewarmde maaltijden niet ingevroren worden.

Meer weten over het bewaren van koelverse maaltijden?
Wilt u meer informatie over het bewaren van  kant en klaar maaltijden in de koelkast? U kunt altijd contact opnemen. Ook wanneer u meer informatie wilt over de benodigde apparatuur kunt u ons bereiken via onderstaand contactformulier. Wij geven u graag advies over hoe u de koelversmaaltijden het beste kunt bewaren.

1099  Bewaren Kant En Klaar Maaltijden