Kennisbank

Hoe lang kan ik diepvriesmaaltijden bewaren?

Hoe lang kan ik diepvriesmaaltijden bewaren?

Houdbaarheid
Op onze kant en klaar diepvriesmaaltijden plaatsen wij altijd een etiket met daarop informatie over de houdbaarheid. Op elke maaltijd die we maken staat een THT-datum die aangeeft tot hoe lang de maaltijd houdbaar is. Voor diepvriesmaaltijden geldt dat deze minimaal drie maanden in de vriezer bewaard kunnen worden.
Zorg er wel voor dat uw vriezer staat ingesteld op -18°C of kouder.

De diepvriesmaaltijden worden na bereiding direct teruggekoeld door middel van shockvriezen. Dit betekent dat de maaltijd binnen zeer korte tijd teruggekoeld wordt naar een lage temperatuur. Op deze manier bevriezen de maaltijden zonder dat er ijskristallen ontstaan wat de kwaliteit van de diepvriesmaaltijden ten goede komt. 

Eten in de vriezer bewaren
Als u klant bij ons wordt, adviseren wij u over welke apparatuur u het beste kunt gebruiken. Soms heeft u zelf al de benodigde apparatuur, soms is het nodig dat wij deze bij u leveren. U kunt de vriezer dan kopen of huren. 

Onze chauffeurs leveren de maaltijd bevroren en plaatsen ze direct na aankomst bij u in de vriezer. Wij adviseren u om de maaltijden te bewaren op een temperatuur van maximaal -18°C.

Kan ik kliekjes bewaren?
Wij doen er alles aan om de portiegrootte van de diepvriesmaaltijd precies af te stemmen op de behoefte van de cliënt. Toch kan er een dag tussen zitten dat uw cliënt minder eetlust heeft en u restjes overhoudt. Omdat u werkt met een kwetsbare doelgroep adviseren wij u om de kliekjes niet opnieuw op te warmen. Ook mogen kliekjes na ontdooien of verwarmen niet opnieuw ingevroren worden. 

Meer weten over het bewaren van diepvriesmaaltijden?
Wilt u meer informatie over het bewaren van diepvries kant en klaar maaltijden? U kunt altijd contact opnemen. Ook wanneer u meer informatie wilt over de benodigde apparatuur kunt u ons bereiken via onderstaand contactformulier. Wij geven u graag advies over hoe u de diepvriesmaaltijden het beste kunt bewaren.

1006  Bewaren Kant En Klaar Maaltijden