Kennisbank

Gezonde maaltijden voor kinderen

Gezonde maaltijden voor kinderen

Kinderen zijn overdag erg actief. Ze spelen, leren en groeien en verbruiken dus veel energie. Overdag een warme eten op de kinderopvang zorgt dat ervoor dat uw kind genoeg energie binnenkrijgt. De warme maaltijd zit namelijk bomvol voedingsstoffen die nodig zijn om het energieniveau van kinderen op peil te houden.

Gezond eten voor kinderen
Voldoende bouwstoffen zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van het kind. Gezond eten is voor kinderen dan ook extra belangrijk. Wij houden hiervoor de richtlijnen aan van het Voedingscentrum. Bovendien passen we de portiegrootte van de kant en klaar maaltijden aan op de leeftijd van het kind. Een 2-jarige peuter heeft nou eenmaal minder nodig dan een 10-jarig schoolkind.

Wij doen er alles aan om onze warme koelverse maaltijden voor de kinderopvang gezond te maken. Zo werken we uitsluitend met de meest verse producten. Deze producten kopen we in bij lokale akkerbouwers uit de nabijgelegen Flevopolder. Onze groenten en aardappelen leggen dus een korte reis af, waardoor vitamines en mineralen zo goed mogelijk behouden blijven.

In sommige maaltijden voor de kinderopvang zit vlees. Het vlees dat wij gebruiken is zoveel mogelijk clean label. Dit betekent dat er zo min mogelijk kunstmatige kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd.

Kindvriendelijke gerechten
Voor kinderen is het goed om (te veel) zout in de maaltijd te vermijden. Bij de bereiding van de kant en klaar maaltijden houden wij hier dan ook rekening mee. We zien erop toe dat er zo min mogelijk zout wordt toegevoegd aan de maaltijden voor de kinderopvang.

We voegen kruiden toe om de goede smaak van onze maaltijden te garanderen. Zoals ook het Voedingscentrum aangeeft, mogen kinderen op jonge leeftijd kruiden eten. Het is echter verstandig om dit op te bouwen. Daarom voegen we aan onze kindvriendelijke gerechten milde kruiden toe. Zo kunnen kinderen langzaam aan bepaalde smaken wennen.

Gevarieerd eten voor kinderen
Gevarieerd eten past bij een gezond voedingspatroon voor kinderen. Daarom zorgen wij iedere dag voor een ruim en gevarieerd aanbod van maaltijden. Ons aanbod warme koelverse maaltijden voor de kinderopvang wisselt regelmatig. Zo houden we er rekening mee dat de gerechten passen bij de zomer of de winter.
Het grote voordeel van ons wisselende aanbod warme kant en klaar maaltijden is niet alleen dat uw kind gevarieerd eet, maar ook veel smaken leert kennen.

Eten voor kinderen met een dieet
Heeft uw kind een dieet dan kunt u dit eenvoudig aan ons doorgeven. Wij kunnen rekening houden met alle diëten, zoals glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch.

Meer weten over gezonde maaltijden voor de kinderopvang?
Wilt u meer informatie over gezonde maaltijden voor kinderen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

923  Kinderopvang