Vol energie

Uw kind is volop in de groei, ook merkt u dat uw kind zich steeds verder ontwikkelt. Al deze veranderingen op zo’n jonge leeftijd vergen veel energie. Het is dan belangrijk dat uw kind de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Wij zorgen voor een gezonde, lekkere maaltijd die uw kind genoeg energie geeft om de hele dag te kunnen spelen en leren.

 

Gezond eetpatroon

Het is goed voor kinderen om op vaste momenten te eten. Het voedingscentrum raadt aan om vijf eetmomenten in te lassen. De warme maaltijd is essentieel voor uw kind. Wanneer uw kind ’s middags warm eet, heeft u ’s avonds meer tijd om tijd met uw kind door te brengen. Ook wanneer u ’s avonds nog eens warm zou eten, is dit geen probleem. De groenten die bij de warme maaltijd zitten zijn een bron van vitamine c en tevens heeft uw kind gedurende de dag minder zin in ongezonde tussendoortjes.

 

Smaakontwikkeling

Wanneer uw kind samen met vriendjes en vriendinnetjes eet, zult u zien dat uw kind opeens veel meer producten uit wil proberen. De maaltijd is op deze manier erg gezellig en leerzaam, u zult zien hoe snel de smaak van uw kind zich ontwikkelt. Daar heeft u als ouder thuis alleen maar profijt van.

 

Klik hier voor onze flyer met daarin relevante informatie over warme maaltijden op het kinderdagverblijf of op de BSO.

 


Ontvang onze Royale nieuwsbrief:
Top